I have been busy sewing tablecloths for our son´s confirmation party. My mother could not understand I don´t want white tablecloths. But that is not "us". And I am addicted to Marimekko´s fabrics, so what can I do!?

For the maintable is the blue-red-patterned fabric called Kissanminttu. The orange tablecloths are for outdoor tables on the terrace. The narrow tablecloth on top is for Emma´s table where she serves juice etc. for little children. The fabric is called "Dombra". The other orangefabric is called "Matkalla maalle" and it is for adult´s outdoor table. I also made seats paddings from the same fabric.

In the picture you can also see a pillowcase from the seventies. It is designed by Jaana Reinikainen for Finlayson. My mother found this pillowcase from the trash. Isn´t it just beautiful retrostyle!

1247060916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen ollut kiireinen ommellessani tekstiilejä pojan rippijuhliin. Kissanminttu-kankaasta tein pääpöytään (iso 14 hengen pöytä) liinan. Äitini nieleskeli pari kertaa, kun tajusi ettei meille tule valkoista liinaa, mutta valkoinen liina ei ole meidän juttu. Ja meillä on kaikki kankaat (verhot, petivaatteet, pyyhkeet, tyynyt), Marimekkoa. Dombra-kankainen kapea liina ylempänä on Emman ulkopöytään missä hän tarjoilee mehua ja syötävää pikkuvieraille. Alempana oleva oranssi "Matkalla maalle -kangas" on toiseen aikuisten ulkopöytään terassille. Tein samasta kankaasta myös istuinpäällisiä. Lisäksi liikkeessä ommeltiin sohvalle tuosta Kissanmintusta tyynynpäällisiä, niin saan yhtenäistä ilmettä.

Kuvassa näkyy myös 70-luvulta (siis näin epäilen kuosin ja tyynyliinassa olevan tekstin perusteella) oleva lasten tyynyliina, jonka on Finlaysonille suunnitellut Jaana Reinikainen. Eikö ole ihana retro-tyynyliina. Ja ajatelkaa, äitini löysi sen roskista! Joku oli moisen aarteen heittänyt menemään. Tyynyliina on täysin ehjä, tahraton ja tosi hyväkuntoinen - väritkään eivät ole haalistuneet.