Reissu oli niin mieletön, että en oikein pystyne sitä teille kuvaamaankaan (jalat tuskin vieläkään ottavat maahan), mutta kerrotaanpa jotain.

Torstaina siis lensimme Unkariin ja päivä huideltiin kaupungilla. Illalla meidät vietiin Versacen muotinäytökseen, joka oli tietenkin huikea kokemus. Meillä taisi olla yksi parhaista paikoistakin, koska olimme ihan catwalkin 1. osuuden päässä. Siellä sitä näki pitkää säärtä ja ihania vaatteita.

Perjantaina kiertelimme kaupungilla ja perjantaina meillä oli myös hieroja ja kampaaja (ne olivat siellä paljon halvempia kuin Suomessa). Niin, että tuli oikein hemmoteltua! Illalla oli vuorossa gaala, jossa oli aivan mahtavia esiintyjiä. Mainitaan vaikkapa amerikkalainen kuoro, joka on esiintynyt mm. Celine Dionin kanssa. USA:n suurlähettiläs istui viereisessä aitiossa ja kun käännyin hänelle päin vähän niinkuin silmilläni viestittämään, että ohhoh mikä kuoro, niin huomasin, että hän oli haljeta ylpeydestä. Gaalaan kuului lopuksi myös ruokailu, ja me olimme vip-tilassa syömässä. Sain siinä sitten kuulla, että ruokailimme samassa pöydässä Unkarin rikkaimman miehen ja hänen perheensä kanssa. Niin, olihan Unkarin presidenttikin vain parin metrin päässä minusta. Siellä oli kyllä niitä unkarilaisia julkkiksia kuin sieniä sateella, mutta enhän minä heitä tunnistanut. Lähtiessä saimme vielä lahjan ja se oli gaalassakin esiintyneen oopperalaulaja Rolando Villazonin cd-levy. Gaala pidettiin Budapestin oopperatalossa, joka on yksi maailman kauneimmista rakennuksista.

Lauantaina meitä oli 8 hengen ryhmä koossa ja vierailimme Pannonhalman luostarissa, joka salpasi henkeni (tällä viinitilan sivulla on hyvä kuva luostarista). Ehkäpä johtuen arvokkaasta seurueestamme (mukana mm. suomen suurlähettiläs sekä presidentin puoliso) meidät vietiin myös katsomaan munkkien sanoinkuvaamattoman upeaa ruokasalia ja sinne ei yleensä vieraat pääse. Paikka oli siis käsittämättömän upea. Pihalla oli hääparikin kuvauttamassa itseään (näkyy alempana kuvassa) ja kysyin heiltä lupaa saanko kuvata heitä. No, toki sain ja hupaisaa oli, että kohta hääparin oma kuvaaja tuli kysymään, että voisivatko herrat Arajärvi ja Vilen tulla kuvaan hääparin kanssa. En tiedä olivatko he tunnistaneet heidät vai oliko joku vihjannut, että katsokaas keitä tuolla on. No, kuvia siis otettiin puolin ja toisin. Meillä oli myös luostarin viinitilalla viininmaistajaiset ja opastus. Upeata sekin!

Lauantai-iltana sitten kävimme illallisella erään suomalaisen kansanedustajan ja hänen seuralaisensa kanssa ja vielä myöhemmin päädyimme sellaiseen trendi-ravintolaan, jota pyöritettiin ns. purkutalossa. Talo odotti siis purkua, mutta purkuluvan saamiseen menee yleensä aikaa parikin vuotta ja sillä välin siellä voi pyörittää ravintolaa. Näppärää vai mitä. Ja hirmuisen suosittu paikka, siis todellinen trendipaikka. Ja kun purkulupa tulee, ravintola siirtyy seuraavaan purkutaloon...

Sunnuntaina tutustuimme antiikkitoriin ja sen jälkeen menimme shamppanjabrunssille. Voin kertoa, että en liene ikinä ole syönyt niin pitkään ja niin runsaista pöydistä. Sieltä sitten kierimme Areena Plazalle, joka on yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista. Sieltä vain tuli äkkilähtö, kun ooppera alkoikin jo klo 18.00 eikä klo 19.00 kuten meille oli kerrottu. Ihmillinen virhe... Eikä muuta kuin taksi alle ja 20 minuutissa oopperakuntoon! Kävimme katsomassa ja kuulemassa Carmenin. Se ei ollut perinteinen Carmen vaan sellainen vähän modernisoitu ja lyhennetty versio. Tästä voit lukea Carmenin synopsiksen, jos et tunne tarinaa.

Maanantaina lensimme kotiin ja täällä odotti neljä maailman ihaninta ihmistä, lapset ja mies. Tuliaisina toin vaatteita, pehmoja, koruja jne. Itselleni ostin mm. 10 cm leveää aida-nauhaa, jossa on punainen reuna. Se maksoi 80 s/metri!

Reissun mielettömästä annista ja kokemuksista suuuuuuurkiitos Jarille ja Arille! Ja Liisalle kiitos ihanasta matkaseurasta, meillä oli siis niin kivaa!!!


Tässä muutama valokuva

Tässä kuva koroista, jotta tiedätte mikä koron korkeus nyt on in. Really high heels!
2056369.jpg

2056373.jpg

Kuva Suomen suurlähetystön parvekkeelta keskustaan päin.
2056374.jpg

Luostarikuvia. Toisessa kuvassa taitaa näkyä mainitsemani hääpari ja toisessa kuvassa kirjastonäkymää.
2056371.jpg

2056370.jpg

Täällä, 5 tähden Corinthia-hotellissa kävimme shamppanjabrunssilla.
2055990.jpg

Kaupunkikuvaa. Ilmat oli tosi ok, vain lauantaina sateli ja silloin olimme luostarissa, joten ei haitannut. Perjantaina oli tällaista sumuista eli savusumuista. Torstaina oli niin lämmin, että kuljimme lyhythihaisilla ja perjantainakin söimme terassilla.
2056377.jpg